۱ـ ظاهر شيرآلات

همه چي به ظاهر شيرآلات محدود نميشود.متاسفانه اكثر مردم  شيرالات را به خاطر ظاهري كه دارند انتخاب مي كنند كه اين نكته اشتباهست؛البته که ظاهر شیرالات مهم هست امادر کنارش باید کیفیت و دوام خوبی هم داشته باشد.به خصوص که این روزه مدل های فیک توی بازار زیاد شده که با قیمت پایین تر و کیفیت پایین عرضه میشود.

پس این نکته را به خاطر داشته باشید که گول قیمت پایین و ظاهر را نخورید.

۲ـ بدنه شیرالات

بدنه شیرآلات بهداشتی عمدتا از آلیاژ برنج با درصد ناچیزی از سرب ساخته میشود.در شیرآلات بهداشتی استاندارد درصد سرب کمتر از 2/5 درصد می باشد ولی در شیرالات بهداشتی غیر استاندارد درصد سرب بیشتر میباشد و آن هم به علت پایین اوردن هزینه تولید و همچنین نرمتر کردن آلیاژ برنج از سرب استفاده می شود.

همینطور که می دانید سرب برای سلامتی بسیار ضرر دارد به خاطر همین هنگام خرید شیرالات بهداشتی به استاندارد بودن محصول توجه کنید.

۳ـ ارتفاع علم شیر

اگثر مواقع شما می توانید از هر نوع از شیرالات بهداشتی که دوست داشتید استفاده کنید؛ اما در مواردی که ارتفاع کابینت و سینک ظرفشویی کم باشد ارتفاع علم شیرتان نباید از یک حد معینی بیشتر باشد .همچنین اگر از سینک ظرفشویی سه لگنه استفاده می کنید ؛ شیر علم کوتاه مناسب نیست ؛ چون نمی توانید به راحتی سینک ظرفشویی خود را شستشو دهید؛ شیر روشویی پایه بلند هم برای روشویی های کابینتی مورد استفاده قرار میگیرد؛ به همین علت باید قبل از خرید شیرالات به نوع روشویی؛ سینک ظرفشویی؛ ارتفاع کابینت و همچنین کارایی که از ان انتظار دارید توجه کنید.

۴ـ جنس کارتریج

اگر میخواهید خیالتان از بابت چکه کردن آب راحت باشه مدلی را انتخاب کنید که از کارتریج سرامیکی استفاده کرده باشد؛ البته سایر کارتریج ها هم تا چند سال قطره ای از خودشون پس نمی دهند اما دوامشان نسبت به کارتریج سرامیکی کمتر هست.

۵ـ سایز کارتریج

سایز کارتریج در بازار بین بین ۳۵ تا ۴۰ میلیمتر می باشد. هر چی فشار آب کمتر باشد باید کارتریج با سایز بزرگتر انتخاب کنید.

۶ ـ به تعدلد سوراخ های سینک ظرفشویی توجه کنید

اکثر سینک های ظرفشویی رایج در بازار دارای 1 سوراخ برای شیرالات اهرمی هستند. اگر لوله کشی منزلتان قدیمی هست شما ناچارید از شیرالات کلاسیک استفاده کنید اما جای نگرانی نیست با یه تغییر کوچک در لوله کشی خانه و همچنین تغییر سینک ظرفشویی خود شما میتوانید به راحتی از شیرالات اهرمی استفاده کنید.

۷ ـ انواع شیرالات بهداشتی

شیرالات بهداشتی در بازار ۴ دسته هستند:

۱-کلاسیک  ۲-شیرالات اهرمی  ۳-شیرالات توکار  ۴- شیرالات هوشمند

۱:شیرالات کلاسیک بیشتر مناسب دکوراسیون سنتی هستند

۲: شیرالات اهرمی استفاده راحت تری دارند و در عین حال تمامی مزایای شیرالات کلاسیک را هم دارند.

۳: شیرالات توکار که در ان نمای لوله کی ساختمان مشخص نیست ولی به علت ظاهر لوکسی که دارند قیمت به مراتب بالاتری هم دارند.

۴: شیرالات هوشمند هم که اخیرا وارد بازار شده اند ؛ از مدارات الکترونیکی و حسگرهای پیشرفته در ان استفاده شده است که بیشتر در جهت صرفه جویی در مصرف اب می باشد و بیشتر استفاده ان برای مکان های عمومی میباشد تا استفاده در منازل.


۸-قیمت

قیمت شیرالات بهداشتی عوامل مختلفی دارد اما بعضی از افراد فکر میکنند که به خاطر مدل های مختلف هست.

اما در واقع به علت پیچیدگی طراحی و میزان آلیاژ  برنجبه کار رفته در بدنه شیرالات هست.

9 ـ نوع پوشش بدنه شیرآلات

برخی پوشش ها دوام بیشتری دارند؛ چیزی که مهمه این هست که حتما باید توجه کنید که رنگ ان با کابینت هماهنگ باشد که نتیجه بهتری داشته باشد.ولی اگر هنوز کابینت ان را درست نکرده اید انتخاب های بیشتری پیشه رو دارید.

آبکاری کروم؛ پوشش مورد علاقه تولید کنندگان هست.

 بیشتر شیرالات های بهداشتی موجود در بازار به رنگ کروم ؛ نیکل مات و برنز می باشد  که همگی پوشش ها دوام خوبی دارند و ظاهر شیرالات را تا چند سال حفظ می کنند.

آبکاری کروم جزو رایجترین هست که دوام خیلی خوبی دارد و تعمیر و نگه داری ان بسیلر آسان و به راحتی تمیز می شود به همین علت بیشتر از این رنگ استفاده می شود.

اگر از شیر حمام و ظرفشویی زیاد استفاده می کنید پوشش کروم انتخاب مناسبی است.

رنگ پودری الکترو استاتیک:

این پوشش لکه نمی گیرد .از نوع غیر فلزی بوده و به رنگ های مختلفی وجود دارد مثلا رنگ سیاهگ صورتی؛ قرمز و...

این رنگ ها میتواند مات یا براق باشد و کنتراست خوبی با محیط ایجاد کند .روکش های اپکسی چرک و اثر انگشت و لکه آب را به خود جذب نمی کند. البته قیمت این نمونه ها بیشتر و برندهای محدودی تولید می کنند.

آبکاری پی وی سی:

روش نوین آبکاری برای تولید شیرالات رنگی ؛ رنگ های طلایی براق؛طلا مات و شیرالات رنگی در بازار  از این نمونه هستند.یک سری تولید کنندها  به این روش تیتانیوم می گویند.

این نمونه مقاومت بالاتری دارد و رنگ ان هم بدون تغییر می ماند .این نمونه حساسیت روکش های کرومی به مواد شوینده را ندارد و بسیار مقاومتر هست.

۱۰ ـ در نظر گرفتن پرلاتور

امروزه به علت کمبود منابع آبی؛ تولید کنندگان شیرالات کم مصرف تولید میکنند.که خب یکی از دلایل هایی که باعث کمتر مصرف شدن آب می شود همین پرلاتور هست.

انواع پرلاتور:

1- پرلاتور هوا دهنده:

این مدل با مخلوط آب و هوا باعث جریان آب به صورت حجیم تر و سفیدتر می شود : همچنین  آب های جاری شده یک حس نرم روی پوست ایجاد می کند و در عین حال به اطراف پاشیده نمی شود که معمولا از این نوع شیرالات در خانه استفاده می شود.

2- پرلاتور لمینار:

برای کنترل جریان آب به صورت مستقیم و بدون هوا بهد کار برده می شود. پرلاتور لمینار برای جاهایی که جریان آب بیشتری نیاز دارد انتخاب بنی هتری می باشد .اماکن بهداشتی درمانی بهتره از این نمونه استفاده کنند .

3- پرلاتور ضد رسوب:

این نمونه توسط برخی از شرکت های خارجی تولید می شود و جنس آن از سیلیکون می باشد و مانع رسوب در شیرالات می شود و آب سالم تری را تولید می کند و پس از انباشته شدن رسوب در پرلاتور می توانید آن را به راحتی تمیز کنید

4- پرلاتور سکه ای:

این نمونه به راحتی و بدون نیاز به آچار و با دست باز می شود و راحت می توانید آن را تمیز کنید. وسط پرلاتور یک شیار داره که میتوانید با یک سکه آن را باز کنید.

پرلاتور کاهنده:

پرلاتور کاهنده آب را با هوا مخلوط کرده و به صورت پودری در می آورد که باعث مصرف کمتر آب می شود.